Logotip de Adolescents.cat

Què són els ‘cake eater’? Infidels de manual o poliamorosos encoberts

per Redacció, el 7 de juny de 2024 a les 17:00

En els últims anys, un terme ha anat guanyant popularitat en les discussions sobre relacions amoroses: els "cake eaters". Aquest concepte, originat en la cultura popular i estès per les xarxes socials, fa referència a aquelles persones que volen "tenir el pastís i menjar-se'l també". Però, què significa realment ser un "cake eater"? Són infidels de manual o poliamorosos encoberts?

Definició de ‘Cake Eater’

Aquest terme defineix algú que desitja mantenir una relació monògama en aparença mentre gaudeix dels beneficis de relacions addicionals en secret. Aquesta persona vol la seguretat i l'estabilitat d'una parella compromesa, però no renuncia a les oportunitats d'aventures fora de la relació principal. Aquest comportament sovint s'associa amb la infidelitat, ja que implica engany i manca de transparència amb la parella principal.


Les diferències entre la infidelitat i el poliamor

La infidelitat es defineix com trencar els acords d'una relació monògama, mantenint relacions íntimes amb altres persones sense el consentiment de la parella. Els "cake eaters" encaixen perfectament en aquesta definició, ja que operen en la clandestinitat i eviten la comunicació oberta sobre els seus desitjos i accions.
En canvi, el poliamor es basa en la transparència, el consentiment mutu i el respecte per totes les persones involucrades. Les relacions poliamoroses impliquen que totes les parts estan al corrent i d'acord amb la dinàmica de la relació, sovint establint normes i límits clars per evitar malentesos i conflictes emocionals.


Són els "Cake Eaters" Poliamorosos Encoberts?

Alguns podrien argumentar que els "cake eaters" simplement expressen una forma de poliamor mal gestionada o encoberta. No obstant això, la manca de comunicació i el secretisme inherent al comportament d'un "cake eater" el distingeixen clarament del poliamor. El poliamor requereix un nivell alt de comunicació i confiança que els "cake eaters" no mantenen, ja que les seves accions es basen en l'engany.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: