Com podria ser el batxillerat del futur?

Tres professores han impulsat la iniciativa #CanviemelBatxillerat, que ja compta amb centenars de seguidors

per Adolescents.cat, el 12 de febrer de 2021 a les 08:15
Fa uns dies ja us vam explicar que el Depertament d’Eduacació treballa en un nou model de Batxillerat més personalitzat on els estudiants es dissenyin el propi itinerari i no acabin abandonant.

L’objectiu és aconseguir un aprenentatge més pràctic i vivencial en comptes de limitar-se a memoritzar coneixements per passar la selectivitat.

Paral·lelament a aquesta feina de la Generalitat, ha nascut un col·lectiu de docents que ha implusat la inciativa #CanviemelBatxillerat. En pocs dies el compte de Twitter ja compta amb més de 3.000 seguidors.

Tot va començar amb aquest tuit de Sussana Soler, directora de l'Institut Montgròs de Sant Pere de Ribes, on demanava canviar l'estructura i el currículum del batxillerat: Feia temps que a aquetsa professora es fixava que molts dels alumnes de batxillerat “pateixen, ploren i tenen angoixa”. De seguida s’hi van sumar dues professores més: La coordinadora pedagògica de l'Institut Moisès Broggi de Barcelona, Fanny Figueras, i la Maribel Terrés, directora de l’Institut Jaume Cabré de Terrassa.

Hem pogut parlar amb elles perquè ens expliquin més a fons la seva iniciativa.


 

Mentrestant, el Depertament d'Educació ha començat a treballar en una nova modalitat per ampliar les possibilitats dels alumnes. Així a les tres actuals: l'artística, la científica-tecnològica i la humanística i social, se n'hi afegirà una quarta: la general. Aquesta especialitat permetrà fer assignatures de diferents modalitats de manera que l'estudiant podrà anar definint la seva formació. Està previst que es comenci a aplicar la primavera del 2022
 

També et pot interessar llegir






Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: