última hora

Minut a minut del coronavirus a les escoles, instituts i universitats de Catalunya

per Redacció, el 16 de març de 2020 a les 08:10
Segueix aquí l'actualitat i l'última hora del coronoavirus a les escoles i instituts de Catalunya

 10:34 
La ministra d'Educació, Isabel Celaá, diu que no acabar el curs és una "opció dolentíssima", i no ha descartat culminar-lo per via telemàtica. "Cap alumne perdrà el curs pel coronavirus", ha dit a Onda Cero, on ha indicat que els pares estan amb els nens "i han convertit la llar en una aula virtual". "Tots tenim la confiança de poder tornar, si no d'una manera plena, sí d'una manera més esglaonada a les aules", ha afegit la ministra, però no ha descartat que es culmini el curs per via telemàtica.


 16:43 
La selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol en convocatòria ordinària i abans del 10 de setembre en extraordinària, segons han acordat aquest dimecres el Ministeri d'Educació i el d'Universitats amb les autonomies. S'ha decidit, a més, "modificar el model i el contingut de les proves amb l'objectiu que l'alumnat no es vegi perjudicat" per la situació generada pel coronavirus. Educació, però, encara no ha concretat en què consistiran les modificacions.

 13:32 
Protecció Civil ha difós un nou document amb les preguntes freqüents que aquests dies es pot fer la ciutadania en relació a l'abast de l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol des de dissabte. Què es pot fer? Què no?Per quins motius puc sortir de casa? En aquest article pots trobar les preguntes amb resposta: 

 20:18 
La Diada de Sant Jordi no es podrà celebrar el proper 23 d'abril per la crisi del coronavirus. La Cambra del Llibre ha optat per canviar la data per a la jornada, que en tot cas serà abans de l'estiu. Així, a falta de més d'un mes per la data, s'ha optat per canviar-la pel Covid-19, ja que la festa crea grans acumulacions de persones pels carrers de tot Catalunya.

 18:12 
Els exàmens de la Selectivitat d'aquest any 2020 queden ajornats. El Ministeri d'Educació i Formació Professional, el d'Universitats i les comunitats de tot l'Estat han coincidit aquest dimarts en la necessitat de suspendre les dates previstes pels exàmens, durant les primeres setmanes de juny, després de la suspensió de classes pel coronavirus.

 13:14 
El govern espanyol assumeix que haurà d'ajornar la Selectivitat si la suspensió de les classes pel coronavirus s'allarga. De fet, la Moncloa ja té sobre la taula diferents dates per reubicar els exàmens, previstos per a les primeres setmanes de juny.

 12:42 
El departament de Salut engegarà aquest mateix dilluns el primer assaig clínic per frenar la propagació del coronavirus. L'estudi començarà a la Conca d'Òdena, aïllada des de dijous al vespre pel brot de coronavirus a l'Hospital d'Igualada, i també a la zona nord de l'àrea metropolitana, en municipis com Badalona, Rubí, Sabadell, Terrassa o Mataró. Això és tot el que has de saber:

[noticia]44162[noticia]

 12:40 
Durant aquest cap de setmana els governs espanyol i català han anunciat diverses mesures per frenar el coronavirus. Mesures que limiten la circulació i que només permeten sortir de casa per motius concrets. Les noves normes han generat alguns dubtes a les xarxes socials, que s'han omplert de preguntes a les autoritats. Us resolem algunes de les més repetides en aquest article:


[noticia]44161[noticia]

 16:20 
L’expansió del Covid-19 i els casos que ja s’han confirmat arreu del món han fet que s’anul·lin molts festivals, concerts i altres activitats culturals i lúdiques. El coronaviurus també ha arribat fins arribat a la vall on se celebra el festival més famós del món: El Coachella.

[noticia]44138[noticia]

 16:17 
El govern espanyol ha declarat l'estat d'alarma, que serà efectiva a partir d'aquest divendres. Pedro Sánchez ha fet pública la mesura per evitar la propagació del coronavirus, en una compareixença per comunicar noves mesures acordades per la Moncloa. L'estat d'alarma permet restringir els moviments dels ciutadans i la mesura s'aplicarà a tot el territori.

 14:36 
El Govern ordenarà en les pròximes hores el cessament d'activitats i tancament d'espais i zones comercials com ara pistes d'esquí, gimnasos, locals d'oci i àrees comercials que no estiguin destinades a l'alimentació i produtes de primera necessitat. "L'objectiu és que no es propagui la malaltia i que no es col·lapsi el sistema de salut pública", ha detallat Miquel Buch, i per això cal "limitar al màxim" les relacions humanes. En aquest sentit, ha explicat que el Govern valora també ampliar aquesta mesura a bars i restaurants.

 11:57 
El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha assegurat que el cos treballa amb tots els escenaris, incloent el d'un confinament general de Catalunya si la situació de la pandèmia ho requerís.  El possible pla de confinament preveu tres nivells de confinament en funció de la grandària del municipis, si té més de 100.000 habitants, si en té entre 10.000 i 100.000 i si és més petit. Concreta també la distribució de recursos en funció del grau d'alerta, així com els recursos materials.

 10:54 
Catalunya, en fase d'alerta pel coronavirus. Hi ha municipis confinats i s'han anat prenent diverses mesures per frenar el contagi. En aquest article t'expliquem el que està prohibit i el que no a Catalunya. 

 09:57 
El Govern ha ordenat el confinament d'Igualada i rodalies per intentar frenar els contagis de coronavirus. L'objectiu és clar: intentar tallar les cadenes de transmissió en un focus que concentra 58 persones infectades -36 d'elles professionals sanitaris- i tres morts confirmats.  I què suposa el confinament? El confinament ordenat restringeix la mobilitat tant a la capital de l'Anoia, Igualada, com als municipis d'Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. Això suposa que al voltant de 66.000 persones no podran ni entrar ni sortir dels municipis.

 16:41 
La UAB farà classes de forma virtual. El professorat i el servei administratiu estaran actius "amb les mesures necessàries per garantir la salut". Així ho ha anunciat la mateixa universitat després que el Govern hagi decretat el tancament de tots els centres educatius del país.

 14:37 
Salut adverteix d'un fort increment de contagis per coronavirus en les properes dues setmanes. La pandèmia està en plena fase ascendent a Catalunya i la resta de l'Estat. 

 13:52 
El Govern ha ordenat el tancament, a partir de demà, de totes les escoles i centres educatius de Catalunya per intentar contenir els contagis de coronavirus. La mesura afecta 1,8 milions d'alumnes i al voltant d'uns 100.000 docents. Just aquest dijous, el govern espanyol té previst aprovar que els pares que s'hagin de quedar a càrrec dels fills -per evitar que es quedin amb els avis, col·lectiu de risc- i no puguin fer teletreball, rebin una compensació per part de la Seguretat Social.


 11:51 
La Generalitat estudia tancar escoles i instituts a partir de dilluns pel coronavirus. Així ho han confirmat fonts governamentals a NacióDigital. Segons aquestes informacions, l'ordre no és encara definitiva però es podria donar en les pròximes hores.

 11:02 
Hi ha cinc estudiants universitaris afectats pel coronavirus. També 372 estudiants catalans que estaven a Itàlia. Els que han tornat han estat aïllats. 

 10:49 
Tanca l'Escola Mas Boadella de Sabadell durant 14 dies. El Departament d’Educació ha decidit tancar l’escola Mas Boadella, d'educació infantil i primària -480 alumnes-, situada al barri de Can Llong de Sabadell, després que el Departament de Salut hagi demanat confinar als 35 docents del centre educatiu a causa del coronavirus. Això vol dir el 100% de la plantilla.
 

 09:39 
Un grup de 71 alumnes catalans atrapats a Itàlia tornaran en autocar. Estudiants de Secundària d'un institut de Pallejà, acompanyats de cinc professors, s'han vist afectats per la cancel·lació dels vols.

 09:00 
El col·legi internacional SEK-Catalunya de la Garriga tancarà les portes a partir d'aquest divendres, 13 de març, i fins al 29 de març a causa d’un cas de coronavirus detectat entre un dels seus alumnes. L’objectiu, segons ha informat el centre, és el de “preservar la seguretat i la salut” de tota la seva comunitat educativa.

 23:14 

 20:38 
Tancats tots els centres educatius d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Jorba i Òdena.

 19:33 
Rectificació: La UdG no ha suspès classes a la Facultat de Turisme arran del coronavirus. De moment les classes de la gran majoria d'universitats, escoles i instituts es faran amb normalitat.

 17:15 

 17:15 
La Universitat Pompeu Fabra ha suspès els exàmens que hi havia previstos entre el 18 i el 28 de març pel coronavirus. Ho ha anunciat per canals interns als estudiants, els quals hauran de fer les proves o bé més endavant o bé substituir-les per activitats avaluables.

 12:59 
El Saló de l'Ensenyament s'ajorna pel coronavirus. Així ho ha anunciat aquest matí Fira de Barcelona per canals interns als expositors després que ahir el departament d'Educació anunciés que aquest any no hi participaria per prevenir contagi.

 11:56 
Amposta anul·la totes les activitats amb participació d'alumnes de diferents centres. S'han suspès els tallers del Pla Educatiu d'Entorn, el Dia de la Poesia, el Fòrum Jove i el Saló de la Infància.

 11:55 
ESADE suspèn les classes presencials a Sant Cugat fins al 30 de març per un cas de coronavirus. Els estudis se seguiran fent de manera online. Es tracta d'un alumne que havia fet un viatge internacional. Tot i que feia 12 dies que no assistia a classe, va mantenir contacte amb altres companys fora del campus universitari.

 11:05 
El Govern anuncia noves mesures: les competicions esportives professionals i no-professionals es faran a porta tancada, menys les que impliquin menors d'edat, i es prohibeixen activitats que suposin la concentració de més de 1.000 persones.

 23:01 
AdolescentsiCat parla amb en Nil Monró, un jove amb coronavirus confinat a l'Hospital Clínic des de fa 14 dies. +veure el vídeo

 22:56 
A Catalunya, que no es considera zona de risc, són 125 persones -24 més en 24 hores- i aproximadament un 25% dels afectats són personal sanitari.

 22:52 
Les xifres dels contagis del coronavirus han anat en augment en els dos darrers dies. A Espanya n'hi ha 1.622, segons les darreres dades aportades pel ministeri de Sanitat, el que suposa 418 casos més respecte el dilluns. Els casos considerats greus són 101, mentre que ja són 35 les persones que han mort. Els principals focus són Madrid, amb 782 infectats; Euskadi amb 195 i la Rioja amb 144.

 22:50 
El Departament d’Educació demana la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament.

 22:42 
Alguns estudiants que estaven d'Erasmus al nord d'Itàlia han tornat gratis a casa. "Si s'acredita una rescisió de contacte per a força major s'abonarà la tornada", ha confirmat un portaveu del Ministerio de Universidades. Molts joves que estan a altres països fent un Erasmus podrien exigir a la Unió Europea que els pagués la tornada al seu país.

 22:37 
Comencen a córrer notícies falses i missatges de Whatsapp on es diu que, en cas d'anul·lació de les classes, aquestes es recuperarien de l'1 al 20 de juliol i fins i tot els dissabtes.

 22:13 
Demà al matí Fira de Barcelona confirmarà que no hi haurà Saló de l'Ensenyament +info

 22:12 
Es confirma el primer centre que anul·la totes les seves classes +info

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: